یاداشت های سید کاظم حجت

ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ

ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ

بسمه تعالی
سلام خدمت شما عزیزان
مجموعه مقلات و یاداشت های بنده در این وبلاگ قرار دارد.
از بازدید شما ممنون.

سید کاظم حجت


۴ مطلب در فوریه ۲۰۱۷ ثبت شده است

۰۹:۱۸۱۷
فوریه

باسمه تعالی

۲۶ دلو روزی که افغانستان همه دنیا را به خود متوجه ساخت، چون توانست شوروی تا دندان مسلح را شکست بدهد و از کشور بیرون نماید.

مجاهدین راستین ما که یا در همان دوران به درجه رفیع شهادت رسیدند یا الان با گمنامی و معلولیت به سر میبرند با امکاناتی ناچیز و جان بر کف از وطن دفاع نمودند و ایمان خود را با دفاع از کشور نمایان ساختند.‌ 

رسول گرامی اسلام (ص) می فرماید: حب الوطن من الایمان.(۱)

مردم افغانستان با همکاری با مجاهدین راستین ملت جامعه عمل به این حدیث زیبا و پر معنی پوشاندند و با توکل به خدا به هدف نهایی رسیدند. 

شوروی هدفش تغییر نسل مسلمان و از بین بردن اسلام بود به همین لحاظ علما، اساتید دانشگاه، متنفذین و... تا توانست به شهادت رساند و قوانین اسلامی را نادیده گرفت؛ همین عمل باعث بر افراشته شدن پرچم جهاد و سقوط شوروی شد.


کفار همه یک هدف دارند و آن نابودی اسلام است. هیچگاه نخواستند واقعا به مسلمان ها کمک کنند بلکه به مقتضای سیاست خود را دوست مسلمین نشان دادند و میدهند؛ عده ی بی وجدان هم مانند زمان ما در آن زمان فریب آنها را خوردند، اما فراموش کردند که گربه (پشک) برای رضای خدا موش نمیگیرد.

 این در حالی است که خداوند متعال می فرماید: وَلَن تَرضىٰ عَنکَ الیَهودُ وَلَا النَّصارىٰ حَتّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُم...(۲)

و هرگز یهود و نصارى از تو خشنود نخواهند شد تا آنکه از آیین آنان پیروى کنى...(۳)

هر زمانی مقتضیات مخصوص به خود را دارد و کسانی که در آن زمان حضور نداشتند نمیتوانند امروز برنامه های آن دوره را نقد نمایند. در آن موقع اسلحه گرفتن بهترین تصمیم برای مقابله با دشمنان بود و غیر از آن راه دیگری نبود‌. چرا؟ چون کفار کشور را تصرف کرده بودند و سیطره بر مسلمین داشتند و هر روز اسلام را تضعیف میکردند، توسط اساتیدی وارادتی که مبانی ضعیف و سست کمونیزم را به خورد نسل جوان میدادند و اگر کسی اعتراض مینمود او را زندان و بعد اعدام میکردند‌.

این جا بود که ندای الهی بیشتر مورد توجه قرار گرفت؛ وَلَن یَجْعَلَ اللّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلاً...(۴) وخداوند تا ابد اجازه نداده که کافران کمترین سلطه ای برمؤمنان داشته باشند.

دشمنان اسلام در مرور زمان تجربه کسب کردند و به این نتیجه رسیدند که با جنگیدن و  و حکومت داری نمیتوانند عقاید باطل خود را جایگزین عقاید مسلمین نمایند، به همین لحاظ برنامه را تغییر داده و جنگ فرهنگی را شروع نمودند و با استفاده از مسلمان نماها این نقشه را اجرا نمودند.

امروز اقتضا میکند جهاد کنیم، اما از نوع فرهنگی؛ علما و اساتید واقعی باید از هر طریقی که میتوانند معارف اسلامی را نشر و پخش نمایند، از طریق بیان، قلم، رادیو، تلویزیون و...، از همه مهمتر از طریق شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، گوکل پلس، تویتر و... که دنیا را مانند دهکده ی درست کرده و همه مردم دنیا را با هم مرتبط ساخته است.

ما میتوانیم از طریق فیسبوک جهاد فرهنگی نماییم، بسیاری از علما و اساتید در فیسبوک عضو هستند اما عده ی کمی از آنها فعالیت دارند. با صرف گذاشتن یک حدیث یا جمله ناب و زیبا کاری صورت نمیگیرد، بلکه باید اسلام برای همه تفسیر و تشریح شود. 

قرآن کتابی است که اگر انسان به آن توجه داشته باشد میبیند دنیایی از علم و دانش در آن وجود دارد ولی افسوس که امروز محجور واقع شده است! با تفسیر نمودن صحیح قرآن و روایات اسلامی میتوانیم جلوی گمراه شدن بسیار از اشخاص را بگیریم، اما به شرط آنکه همت کنیم و دل به کار بدهیم. 

البته جهاد فرهنگی به این معنا نیست که جهاد مسلحانه دیگر صورت نخواهد گرفت، شاید زمانی دوباره مقتضیات آن فراهم شد و مجاهد هایی راستین قد علم نمودند.


سید کاظم حجت

۲۷ دلو ۱۳۹۴

حوزه علمیه 

حضرت آیت الله العظمی حجت (ره)


(۱) نمازى شاهرودى، على، مستدرک سفینه البحار، ج 10، ص 375، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ اول، 1418ق.

(۲) بقره/۱۲۰

(۳) ترجمه آیت الله مشکینی.

(۴) ترجمه تفسیر المیزان.

سید کاظم حجت
۰۹:۱۲۱۷
فوریه

باسمه تعالی

شبهه: شیعیان میگویند ﺍﻣﺎﻡ ﺩﺭ ﺷﮑﻢ ﻣﺎﺩﺭﺵ ﻫﻤﻪ ﭼﯿﺰ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺩﺍند و میگویند این ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﯾﺎﺕ ﺫﮐﺮ ﺷﺪﻩ است.

در حالی که این حرف شیعیان مخالف با آیه قرآن است:

«ﻭَﺍﻟﻠَّـﻪُ ﺃَﺧْﺮَﺟَﮑُﻢ ﻣِّﻦ ﺑُﻄُﻮﻥِ ﺃُﻣَّﻬَﺎﺗِﮑُﻢْ ﻟَﺎ ﺗَﻌْﻠَﻤُﻮﻥَ ﺷَﯿْﺌًﺎ ﻭَﺟَﻌَﻞَ ﻟَﮑُﻢُ ﺍﻟﺴَّﻤْﻊَﻭَﺍﻟْﺄَﺑْﺼَﺎﺭَ ﻭَﺍﻟْﺄَﻓْﺌِﺪَﺓَ ۙ ﻟَﻌَﻠَّﮑُﻢْ ﺗَﺸْﮑُﺮُﻭﻥَ» .

ﺳﻮﺭﻩ ﻧﺤﻞ ﺁﯾﻪ ٧٨ : ﺧﺪﺍ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺣﺎلی که ﻫﯿﭻ ﭼﯿﺰ ﻧﻤﯽ ﺩﺍﻧﺴﺘﯿﺪ ، ﺍﺯ ﺷﮑﻢ ﻣﺎﺩﺭﺍﻧﺘﺎﻥ ﺑﯿﺮﻭﻥ ﺁﻭﺭﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﮔﻮﺵ ﻭ ﭼﺸﻢ ﻭ ﺩﻝ ﺩﺍﺩ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺳﭙﺎﺳﮕﺰﺍﺭﯼ ﮐﻨﯿﺪ.


از طرف دیگر وقتی شیعیان روضه میخوانند میگویند: 

 ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﯿﻦ ( ﻉ ) ﺑﻪ ﺟﺎﯾﯽ ﺭﺳﯿﺪﻧﺪ ﮐﻪ ﺍﺳﺐ ﺍﻣﺎﻡ ( ﻉ ) ﻗﺪﻡ ﺍﺯ ﻗﺪﻡ ﺑﺮ ﻧﺪﺍﺷﺖ. ﺍﻣﺎﻡ ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎ ﻋﺮﺑﯽ ﺭﺍ ﯾﺎﻓﺖ، ﺍﻭ ﺭﺍ ﺻﺪﺍ ﺯﺩ ﻭ ﺍﺯ ﺍﻭ ﭘﺮﺳﯿﺪ : ﻧﺎﻡ ﺍﯾﻦ ﺳﺮﺯﻣﯿﻦ ﭼﯿﺴﺖ؟ ﻋﺮﺏ ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩ : ﻏﺎﺿﺮﯾﻪ ( ﻗﺎﺫﺭﯾﻪ ) ، ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﯿﻦ (ﻉ) ﺳوﺍﻝ ﮐﺮﺩ :ﺩﯾﮕﺮ ﭼﻪ ﺍﺳﻤﯽ ﺩﺍﺭﺩ؟

ﻋﺮﺏ ﮔﻔﺖ : ﺷﺎﻃﯽ ﺍﻟﻔﺮﺍﺕ ، ﺍﻣﺎﻡ ﭘﺮﺳﯿﺪ : ﺩﯾﮕﺮ ﭼﻪ ﺍﺳﻤﯽ ﺩﺍﺭﺩ؟

ﮔﻔﺖ : ﻧﯿﻨﻮﺍ ، ﺍﻣﺎﻡ ﭘﺮﺳﯿﺪ ﺩﯾﮕﺮ ﭼﻪ ﺍﺳﻤﯽ ﺩﺍﺭﺩ؟ ﮔﻔﺖ : ﮐﺮﺑﻼ.

 ﺍﻣﺎﻡﺣﺴﯿﻦ ( ﻉ ) ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﻫﺎﻥ ، ﻣﻦ ﺍﺯ ﺟﺪﻡ ﺷﻨﯿﺪﻩ ﺑﻮﺩﻡ ﮐﻪ ﻣﯽ ﻓﺮﻣﻮﺩ ﺧﻮﺍﺑﮕﺎﻩ ﺷﻤﺎ ﮐﺮﺑﻼ ﺍﺳﺖ.

سید کاظم حجت
۲۰:۰۵۱۱
فوریه

باسمه تعالی


جواب: روایتی خاص در این مورد نداریم اما روایات عامی داریم که استحباب این عمل را در حال دعا کردن بیان میکند چه در حال نماز و چه در غیر آن:


عن الحسین بن علی (ع) قال: " قال رسول الله (ص): " یا بنی تختم بالیاقوت فإنه میمون مبارک, وکلما نظر الرجل فیه إلى وجهه یزیده نوراً .." (1)

امام حسین فرمودند : رسول خدا به من فرمودند : پسرم انگشتر یاقوت و عقیق به دست کن که فـرخنده و مبارک است هر وقت مرد به آن نگاه کند نور صورتش زیاد مى شود

سید کاظم حجت
۰۰:۰۹۰۸
فوریه

منابع معتبر در تحقیق

یکی از مضامینی که در دانشگاه ها تدریس می گردد و کتب بسیاری در مورد آن نوشته شده است، «روش تحقیق» می باشد! تحقیق کردن از خود قواعد و اصولی دارد که اگر آن قواعد و اصول مراعات گردد، تحقیق ما دارای ارزش و اهمیت است. یکی از اصولی که بسیار مهم است در تحقیق عبارت از «منابع تحقیق» است! چه کتب و چه سایت ها را باید جز منابع خود اخذ کنیم؟ کتب و سایت هایی که اعتبار داشته باشند و توسط افراد و مراکز ناشناس و غیر معتبر نوشته و طراحی نشده باشد.

امروزه مشهاده می کنیم عده ی وقتی می خواهند در مساله ی تحقیق کنند رجوع می کنند به اینترنت. اینترت دارای جستجوگر های متعدد است که معروفترین آن گوگل می باشد. وقتی در گوگل کلمه ی یا جمله ی را جستجو کنید، هر آن چه که مربوط به آن می شود برای شما نمایان می گردد. اما هر آن چه که در اینترنت است واقعیت و حقیقت ندارد، زیرا اینترت را فقط اشخاص صالح، معتمد و معتبر استفاده نمی کنند، بلکه هر کسی که استفاده از آن را بلد است می تواند مطالب، کتب، مقالات، فیلم، صوت و عکس و... در آن بگذارد. 

هر آن چه را که در اینترنت دیدید باور نکنید بلکه بروید تحقیق کنید، مثلا جمله ی از دانشمندی نقل شده است در یک سایت، نباید فورا آن را در مقاله یا کتاب خود نقل کنیم بلکه باید برویم و کتب خود آن دانشمند را ببینیم و یا باید دید چه کسی نقل کرده است! 

پس لطفا بجای رجوع کردن به استاد گوگل به منابع معتبر رجوع کنید.


سید کاظم حجت

حوزه علمیه 

آیت الله العظمی حجت ره

۱۹/۱۱/۱۳۹۵ کابل

سید کاظم حجت