یاداشت های سید کاظم حجت

ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ

ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ

بسمه تعالی
سلام خدمت شما عزیزان
مجموعه مقلات و یاداشت های بنده در این وبلاگ قرار دارد.
از بازدید شما ممنون.

سید کاظم حجت


۴ مطلب در سپتامبر ۲۰۱۶ ثبت شده است

۲۳:۰۳۲۶
سپتامبر

تاریخ مختصر عزاداری 

حضرت سیدالشهداء ع در افغانستان


مقدمه:

از زمان حضرت آدم ع تا به امروز برای امام حسین ع توسط انبیا، اولیاء، پیروان ادیان مختلف و مخصوصا مسلمانان در نقاط مختلف جهان مجلس عزاداری با انواع مختلف برگذار شده است و می شود. کتب مختلفی اعم از مسلمین و غیر مسلمین به این مطلب شهادت می دهند؛ اما اگر بخواهیم کتاب مستقل و مختصری را نام ببریم می توان اثر استاد فقید سید صالح شهرستانی ره که به نام «اشکورهٔ کربلا» است را نام برد. مولف در این کتاب به بررسی تاریخ عزا و گریه بر امام حسین ع از زمان حضرت آدم ع تا زمان ما پرداخته است و نسبتا کتاب خوبیست. حتی روش ها و شیوه های مختلف عزاداری مناطق و‌ کشور های مختلف را هم متذکر شده است.

سید کاظم حجت
۲۲:۵۶۲۶
سپتامبر

بحثی مختصر پیرامون 

مساله قمه زنی و تیغزنی برای امام حسین (ع)


مساله قمه زنی و تیغ زنی یک مساله فقهی مانند دیگر مسائل فقهی میباشد و هر کس موظف است مطابق فتوای مرجع تقلید خود عمل کند و کسی حق ندارد نظر مرجع تقلید خود را بر دیگران تحمیل کند و همین طور کسی حق توهین به شعائر حسینی را ندارد و توهین به شعائر حسینی حرام و گناه بزرگی می باشد.

فقهای بزرگی که در قید حیات هستند مانند آیات عظام سید علی سیستانی، وحید خراسانی، محمد اسحاق فیاض، صافی گلپایگانی، سید محمد سعید حکیم، سید صادق شیرازی، شیخ بشیر نجفی، محمد تقی طباطبائی قمی، شیخ یوسف صانعی، سید محمد حسینی شاهرودی، محمد سند، میلانی، یثربی، سید محسن حجت ... این عمل را جائز و مستحب می دانند.

بزرگانی مانند آیات عظام سید صادق روحانی، رستگار جویباری و مرحو مدنی تبریزی واجب کفایی میدانند.

سید کاظم حجت
۲۳:۴۱۲۲
سپتامبر

عرائضی خدمت مراجع معظم تقلید


بسم الرحمن الرحیم

با عرض سلام و احترام به مراجع معظم تقلید، می خواهم عرائضی خدمت شما بزرگواران داشته باشم.

۱. بعضی از شما بزرگواران در همه دنیا مقلد ندارید، پس چه لازم در کشوری که مقلدی ندارید دفتر باز کنید؟

دفتری مجلل با تجهیزات کامل و مورد نیاز. 

مگر نباید وجوهات شرعیه مخصوصا سهم مبارک امام زمان عج در راهی مصرف گردد که موجب رضایت امام ع باشد؟ 

۲. متاسفانه اشخاصی که به عنوان نماینده یا وکیل شما در دفتر حضور پیدا می کنند، یا توانایی پاسخگویی به مساله شرعی را ندارند یا با مبنا و نظرات فقهی شما آشنا نیستند! به همین لحاظ مستفتی را ارجاع به یکی از علما آن کشور میدهند! اگر در واقع آن مستفتی مقلد شما باشد آیا نباید فتوا و نظر شما به او گفته شود؟

۳. بعضی از دفاتر فقط شده اند جای تدریس علوم حوزوی و برگذاری مراسم مذهبی و برنامه های فرهنگی! چون شما مقلد ندارید تا در این دفتر کارهای مقلدین شما صورت بگیرد. خوب چرا بجای دفتر، مدرسه یا حسینیه درست نمی کنید؟

۴. این که بعضی از شما شخصی را به عنوان وکیل تام الاختیار انتخاب می کنید یعنی چه؟ یعنی این شخص خودش توانایی لازم را دارد که در هر امری که خواست وجوهات را مصرف کند و ببخشد؟ آیا آن احتیاط و تفکر شما را دارد که بدون اجازه از شما هر کاری بکند؟

۵. آیا نباید خود نمایندگان شما به اعلمیت شما معتقد باشند؟ اگر شخصی به اعلمیت شما معتقد نباشد و تبلیغ شما را انجام بدهد چه حکمی دارد؟

۶. آیا نباید وکلا و نمایندگان شما مطابق دستورات دینی رفتار نموده و با کسانی رفت و آمد و دید و باز دید داشته باشند که مرجعیت زیر سوال نرود و عقیده مردم نسبت به دین تضعیف نگردد؟ آیا نباید در انتخاب وکیل محتاط باشید و هر کسی را انتخاب نکنید؟


خداوند به شما بزرگواران طول عمر عنایت فرماید و سایه شما را از سر ما کم نکند.


سید کاظم حجت 

مدیر حوزه علمیه 

حضرت آیت الله العظمی حجت (ره) 

۱/۷/۱۳۹۵ کابل، افغانستان

سید کاظم حجت
۱۰:۱۰۱۱
سپتامبر

آیا دعای عرفه دارای سند محکمی است؟


پسران غالب اسدی چه کسانی هستند؟

آن چه در کتاب های رجالی آمده است، پسران غالب بن بشر اسدی که ابن اثیر او را از صحابه دانسته اند[۱]، بشر و بشیر می باشند که دعای عرفه را از امام حسین ـ علیه السلام ـ نقل کرده اند.

بشر بن غالب الاسدی الکوفی کیست؟

در کتاب های رجالی نام او آمده است. برخی در مورد او چیزی نگفته اند و عدّه ای او را مجهول دانسته اند. در تنقیح المقال آمده است که: شیخ (ره) او را از اصحاب امام حسین ـ علیه السلام ـ و امام سجاد ـ علیه السلام ـ دانسته و به دنبال آن آورده: ظاهر این است که بشر بن غالب الاسدی الکوفی امامی است اما حال او مجهول است.[۲] در اصول کافی از او روایت هم نقل شده است. برخی او را از اصحاب امیرالمؤمنین ـ علیه السلام ـ و اصحاب امام حسین ـ علیه السلام ـ و امام سجاد ـ علیه السلام ـ دانسته [۳] و در مورد وثاقت یا عدم وثاقت او ساکت مانده است.

سید کاظم حجت